Duurzaam overnachten bij Van der Valk Hotel Gorinchem

Duurzaam overnachten bij Van der Valk Hotel Gorinchem

Duurzaamheid en het milieu zijn bij Van der Valk Hotel Gorinchem al vanaf de bouw van het hotel belangrijke thema’s geweest. Het doel is om te zorgen voor een maximale beleving voor de gasten en tegelijkertijd voor een minimale belasting van het milieu. Daarom heeft Van der Valk Hotel Gorinchem bewust gekozen voor duurzame opties, zonder daarbij het comfort van onze gasten uit het oog te verliezen. Van der Valk International gelooft er namelijk sterk in dat gastvrijheid en duurzaam ondernemen hand in hand kunnen gaan.

De duurzame initiatieven van Van der Valk Hotel Gorinchem

Het meest duurzame hotel van Van der Valk International wordt en blijf je natuurlijk niet zomaar. In lijn met het duurzaamheidsbeleid van Van der Valk Hotel Gorinchem draait het hotel volledig op groene energie. Daarom wordt er gebruik gemaakt van zonnepanelen en warmtepompen. Bovendien verspilt het hotel graag zo min mogelijk voedsel en wordt er voor de overige voedselresten gebruik gemaakt van een BioTransformer, die de voedselresten omzet in biogas. Daarnaast let het hotel actief op het verminderen van papier- en plasticgebruik en is zelfs de menukaart gemaakt van duurzaam materiaal.

Groene opties

Samen met onze enthousiaste collega’s en gasten, hebben wij het doel om te zorgen voor een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk tijdens uw verblijf. Als gast kunt u hier al direct bij het boeken zelf aan bijdragen door te kiezen voor een Green Stay. Door de kamerschoonmaak over te slaan, plant het hotel als blijk van waardering één nieuwe boom.

Green key

Met de duurzaamheidsinitiatieven van Van der Valk Hotel Gorinchem voldoet het hotel aan het gouden niveau van de Green Key, het grootste duurzaamheidskenmerk voor de toeristische- en recreatieve branche. Omdat de Green Key alleen aan bedrijven toegekend wordt aan bedrijven die er alles aan doen om het milieu te besparen zonder in te leveren op comfort, is de Green Key een bijzondere onderscheiding voor het hotel. Deze erkenning wordt namelijk enkel verleend aan bedrijven die zich volledig inzetten voor milieubescherming zonder afbreuk te doen aan het comfort. Een belangrijke erkenning waar Van der Valk Hotel Gorinchem trots op is.

Duurzaam overnachten bij Van der Valk Hotel Gorinchem

Van der Valk Hotel Gorinchem beschikt over 158 comfortabele hotelkamers en suites. Daarnaast beschikt het hotel over een Jack’s Casino, een luxe Weleda City Spa, en vanaf het najaar een verwarmd binnenzwembad, een ruime fitness en een Vue bioscoop met 6 IMAX 4D bioscoopzalen.

Wil je ook duurzaam overnachten bij Van der Valk Hotel Gorinchem? Neem dan een kijkje op de website https://www.valkhotelgorinchem.nl/overnachten voor meer informatie.