Samen bouwen aan een betere toekomst; de community projecten van Van der Valk International

Samen bouwen aan een betere toekomst; de community projecten van Van der Valk International

Bij Van der Valk International koesteren we niet alleen het creëren van onvergetelijke gastervaringen, maar ook het versterken van de gemeenschappen waarin we opereren. Via diverse gemeenschapsprojecten en initiatieven streven we naar positieve verandering en een blijvende impact op de wereld om ons heen. Daarom dragen onze hotels actief bij aan verschillende community projecten in hun omgeving.

Horecahelden van de toekomst

Naast het bieden van een complete gastervaring, vinden we belangrijk om actief te investeren in de toekomst van nieuw (horeca)talent. Daarom bieden wij verschillende stageplekken aan en beschikken wij over een eigen Van der Valk opleiding waarin we studenten de kans geven om zich op het horecagebied te ontwikkelen.

Daarnaast nemen diverse hotels deel aan onderwijs- en ontwikkelingsinitiatieven gericht op het bevorderen van de educatieve kansen van kinderen en jongeren. Samen met Horeca Vlaanderen is Van der Valk Hotel Gent gestart met het "Eerste Klas Project", een excellentieprogramma dat hotelscholen ondersteunt bij het voorbereiden van de volgende generatie horecahelden. Via schriftelijke proeven, pitches voor de jury en praktische tests hopen Van der Valk en Horeca Vlaanderen gezamenlijk bij te dragen aan de educatie van jongeren.

Stichting Dapper Kind

Een aantal Van der Valk International hotels ondersteunt daarnaast actief een aantal goede doelen. Een voorbeeld hiervan is de ondersteuning van Stichting Dapper Kind, een prachtige organisatie die zich inzet voor zieke kinderen en hun vrienden en familie. Speciaal voor deze dappere strijders ontwikkelt de stichting een Dapper Dagboek, een kleurrijk dagboek die kinderen helpt om te gaan met moeilijke situaties. Om de productie van deze prachtige boeken mogelijk te maken, organiseert de stichting om het jaar een Dapper Kind Gala, een evenement wat in het teken staat van donaties en giften.

Dit jaar stelde Van der Valk Hotel Gorinchem haar zalen kosteloos ter beschikking voor het gala. Met een totaalopbrengst van ruim €75000, was het Dapper Kind Gala een enorm succes.

Valkenbos

Als familiebedrijf dat al vijf generaties lang bouwt aan de toekomst van de gastvrijheid, staat duurzaamheid bij ons hoog in het vaandel. Onze hotels werken daarom met Green Stay, een duurzaam concept waarbij gasten kunnen bijdragen aan het vergroenen van Nederland. Gasten die ervoor kiezen om tijdens hun verblijf van minimaal twee nachten de tussentijdse kamerschoonmaak over te slaan, dragen bij aan het planten van een boom in het Valkenbos.

Wij zijn er trots op dat wij samen met al onze collega’s, als één van de grootste horeca familiebedrijven van Nederland, daadwerkelijk een voorbeeldrol kunnen vervullen én een verschil kunnen maken. Door middel van onze community-projecten streven we ernaar om samen te bouwen aan een betere toekomst voor iedereen.