Werken met de zon op je gezicht; organiseer een workation!

Werken met de zon op je gezicht; organiseer een workation!

’s Ochtends wakker worden met een indrukwekkend uitzicht op de azuurblauwe zee. Je laptop openklappen de mail checken terwijl je geniet van een heerlijke bak koffie en de eerste zonnestralen in je gezicht. Wie wil dat dat nu niet? Een workation is de ideale manier om werk met een heerlijk vakantiegevoel te combineren. Overdag werken op een goede werkplek met een prachtig uitzicht, uitgebreid lunchen op het terras in de zon en ’s avonds cultuur snuiven in de stad of genieten van een avondwandeling over het strand. The best of both worlds!

Wat is een workation?

Een “workation” is eigenlijk een samentrekking van de woorden “werken” en “vakantie”. Het is daarom ook een manier van werken waarbij werknemers de vrijheid hebben om vanaf elke locatie te werken en tegelijkertijd te kunnen genieten van de lokale cultuur en omgeving. Sinds de coronapandemie hebben steeds meer medewerkers te maken met “het nieuwe werken” waardoor steeds meer mogelijkheden ontstaan om plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Een workation is hier een goed voorbeeld van.

Waarom een workation?

Een workation is niet alleen leuk, maar het biedt ook verschillende voordelen. Een van de grootste voordelen aan een workation is dat ze de kans geven om in een nieuwe omgeving te werken en de balans tussen werk- en privéleven herstellen. Doordat je in het buitenland een werkplek gemakkelijk combineert met een vakantie, kunnen werk en vakantie naadloos in elkaar overlopen waardoor je zelf makkelijker kunt ontspannen maar toch productief blijft.

Daarnaast zorgt de prachtige locatie ook voor een boost in de productiviteit en creativiteit. Een nieuwe omgeving kan nieuwe inspiratie en ideeën bieden waardoor je efficiënter kunt werken en nieuwe ideeën opdoet. De nieuwe omgeving draagt daarnaast ook bij aan het loskoppelen van je gebruikelijke werkroutines waardoor je een stap terug kunt zetten en de batterij kunt opladen. Ook draagt een workation bij aan zelfontwikkeling en geeft het je de mogelijkheid om nieuwe culturen en mensen te ontmoeten en zo jezelf verder te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak.

Kortom, een workation biedt veel voordelen die zowel jouw persoonlijke als professionele leven kunnen verbeteren.

Een workation bij Van der Valk

Staat een workation ook nog op jouw bucketlist? Wacht dan niet langer en boek die workation! Bij Van der Valk bieden we verschillende opties. Zo hebben we een heerlijk hotel aan de Spaanse Costa Brava of een tropische locatie op Bonaire. Spanje is een perfecte bestemming als je voor een langere periode in het buitenland wilt werken. De internetverbinding is stabiel, het klimaat is aangenaam, de omgeving is prachtig en er zijn voldoende koffiebars en coworkingplekken die zorgen voor een onbezorgde werkplek. Tel daar de faciliteiten Van der Valk Hotel Barcarola bij op en je bent zeker van een geslaagde workation. Neem plaats in het restaurant van het hotel, profiteer van het stabiele internet en geniet in je vrije tijd van een verfrissende duik, de wellness, in de fitnessclub of van een heerlijk diner of lunch in het restaurant.

Zoek je het toch iets verder van huis? Dan is Van der Valk Plaza Beach & Dive Resort op Bonaire misschien wel iets voor jou. Tijdens werktijden profiteren van de vergaderzalen, werkplekken en wifi van het hotel en in je vrije tijd genieten van een heerlijke strandwandeling, een verfrissende duik in het zwembad, een middag op het privéstrand of in één van de restaurants en bars van het hotel. Plaza Beach & Dive Resort heeft alle ingrediënten in huis voor een geslaagde workation.

Nieuwsgierig naar de workation ervaring van Chantal? Zij verbleef in Van der Valk Hotel Barcarola voor een workation en is inmiddels een echte workation expert. Lees hier meer over haar ervaringen en tips.