Culinaire Verwennerij: de onweerstaanbare keuken van Van der Valk Palace Hotel Noordwijk

Culinaire Verwennerij: de onweerstaanbare keuken van Van der Valk Palace Hotel Noordwijk

Aan de kustlijn van één van de populairste badplaatsen van Nederland ligt het authentieke Van der Valk Palace Hotel Noordwijk. Uniek aan dit hotel is de onweerstaanbare keuken van Restaurant Vloed. Met een unieke combinatie tussen fine dining en de echte Van der Valk klassiekers is Restaurant Vloed het toevluchtsoord voor fijnproevers door heel Nederland.

Het verhaal achter Restaurant ‘Vloed’

Achter de naam van restaurant ‘Vloed’ schuilt een bijzonder verhaal, geïnspireerd op de unieke omgeving van Noordwijk. Met meer dan 13 kilometer aan uitgestrekte stranden, drukbezochte boulevards en weidse duinen, is Noordwijk een populaire badplaats in Nederland. Voor de naam van Restaurant ‘Vloed’ hebben wij ons laten inspireren door deze prachtige omgeving. Op het strand zorgt de natuur twee keer per dag voor een periode van ‘eb’ en ‘vloed’. Tijdens een periode van vloed staat de aarde het dichts bij de maan en de zon. Een bijzonder natuurfenomeen!

Zo is ook de bijzondere naam van ons restaurant ‘Vloed’ afgeleid van dit bijzondere natuurverschijnsel. In ons restaurant hopen wij de gasten aan te trekken met onze prachtige omgeving, culinaire verrassingen en lokale ingrediënten, net als een periode van Vloed doet met het water. En dat ons restaurant en bijbehorende hotel vlak bij zee ligt, maakt de cirkel helemaal rond.

Fine dining met lokale ingrediënten

De menukaart van Restaurant Vloed wordt gekenmerkt door een unieke combinatie van fine dining gerechten en echte Valk klassiekers met een moderne twist. Wat dacht u bijvoorbeeld van een twist op de klassieke dame blanche, geserveerd met indrukwekkend droogijs. Een spin-of van de Valk biefstuk met de botermalse Wagyu beef entrecote of een heerlijke proeverij met Plateau Vloed?

Allemaal bereidt met lokale ingrediënten. Bij Restaurant Vloed geloven we namelijk in de kracht van lokale leveranciers en onze eigen Proeftuin. Samen met andere restaurants is Restaurant Vloed trotse deelnemer van Proeftuin Noordwijk. Op iedere nieuwe menukaart is een nieuw (h)eerlijk lokaal gerecht te proeven. Heerlijke pure smaken uit de omgeving, eerlijk, duurzaam en lokaal!

Zelf culinair genieten?

Bent u zelf nieuwsgierig geworden naar het unieke, fine dining concept van Restaurant Vloed? Of u nu een lokale fijnproever bent of overnacht in het hotel, Van der Valk Palace Hotel Noordwijk verwelkomt u met open armen. https://www.restaurantvloed.nl/