De vier belangrijkste meeting & event trends van 2024

De vier belangrijkste meeting & event trends van 2024

Na een jaar met volle agenda’s, uitdagingen en kansen is het tijd om vooruit te kijken naar wat de meeting & evenementenbranche in 2024 voor ons in petto heeft. Met een nieuwe focus op het welzijn van de deelnemers, de steeds grotere mogelijkheden op het gebied van technologie, het terugkeren van persoonlijk contact en een steeds belangrijkere rol voor duurzaamheid in de meeting & eventsindustrie belooft 2024 weer een bewogen jaar te worden.

In deze blog nemen wij je mee in de vier belangrijkste trends in de meeting & evenementenbranche voor 2024.

  1. Steeds meer focus op welzijn: in 2024 komt het welzijn van deelnemers steeds meer centraal te staan. De focus van meetings en evenementen verschuift steeds meer van effectieve en efficiënte evenementen naar evenementen gericht op het welzijn van de deelnemers. Denk hierbij aan gezondere menu-opties, korte wandelroutes in de omgeving, sportsessies in de fitness of het combineren van een evenement met een ontspannende massage.
  2. Het creëren van een ervaring met technologie: in de dynamische wereld van meetings en events is technologische vooruitgang niet meer weg te denken. In 2024 komt er nog meer nadruk te liggen op het creëren van onvergetelijke ervaringen met technologie. Een live-verbinding met sprekers op externe locaties, speciale verlichting in vergaderzalen, de mogelijkheid om temperatuur en verlichting van de zalen zelf in te stellen en steeds meer digitale effecten tijdens evenementen zorgen voor een betere beleving van de deelnemers. Tegenwoordig zijn ook de speciale afruim robots in restaurants niet meer weg te denken.
  3. Hybride evenementen: na alle uitdagingen van de coronapandemie afgelopen jaren, zijn we fysieke aanwezigheid en live contact in 2023 nóg meer gaan waarderen. Een prachtige trend die ook in 2024 door zal zetten. Toch blijft het vrijheidsvoordeel van virtuele evenementen een belangrijk criteria. Daarom worden hybride evenementen, met ongekende mogelijkheden in intensiteit en bereik, in 2024 nóg belangrijker. Denk bijvoorbeeld aan studio’s voor “ronde tafel discussies” in vergaderruimtes waarbij zowel het live aanwezige publiek als de internetdeelnemers direct op de ronde tafel discussie kunnen reageren. Een prachtige ontwikkeling!
  4. Een duurzaam evenement: duurzaamheid wordt in 2024 een steeds belangrijker thema voor eventplanners. Steeds meer bedrijven en eventplanners gebruiken duurzaamheid als belangrijke voorwaarde voor een meeting- of eventlocatie. Voor evenementenlocaties worden daarom het recyclen van materialen, aanbieden van lokaal eten, reduceren van watergebruik en het verlagen van de footprint een steeds belangrijker onderdeel van de bedrijfsstrategie.

Een duurzame meeting of evenement organiseren?

Als familiebedrijf dat al vijf generaties bouwt aan de hospitality van de toekomst, staat duurzaamheid bij onze hotels hoog in het vaandel. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een duurzame meeting of evenement bij een van onze hotels? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via: sijbrand.booij@valkinternational.com.